Pret 170lei/bucata
Cozonacul cu vinars(coniac) si vanilie are un proces de fabricatie mult mai elaborat decat cozonacul traditional.
Aluatul acestui cozonac se dospeste la rece si are mai multe etape.Se framanta aluatul dupa care se lasa la rece pentru trei ore .Apoi se portioneaza si se mai lasa la dospit la cere inca doua ore.Se pregateste umplutura,se umple,se modeleaza si se aseaza in tavi si se baga la rece pentru inca 24 ore.
Apoi se lasa la dospit la abur si se coace.Se pregateste un sirop din apa, zahar si mult coniac si se insiropeaza.
Compozitie:
Aluat:faina,oua,zahar,unt,drojdie,lapte,coaja de lamaie,coaja de portocala,vanilie,rom,sare
Umplutura:oua,nuca,cacao,vinars, crema de vanilie
Sirop:apa,zahar,vinars
Cozonacul cu vinars(coniac) si vanilie are un proces de fabricatie mult mai elaborat decat cozonacul traditional.
Aluatul acestui cozonac se dospeste la rece si are mai multe etape.Se framanta aluatul dupa care se lasa la rece pentru trei ore .Apoi se portioneaza si se mai lasa la dospit la cere inca doua ore.Se pregateste umplutura,se umple,se modeleaza si se aseaza in tavi si se baga la rece pentru inca 24 ore.
Apoi se lasa la dospit la abur si se coace.Se pregateste un sirop din apa, zahar si mult coniac si se insiropeaza.
Compozitie:
Aluat:faina,oua,zahar,unt,drojdie,lapte,coaja de lamaie,coaja de portocala,vanilie,rom,sare
Umplutura:oua,nuca,cacao,vinars, crema de vanilie
Sirop:apa,zahar,vinars